Baze Salvamont MARAMUREȘ

Consiliului Județean Maramureș

Sediu Salvamont
MARAMUREȘ - Baia Mare

În incinta Consiliului Județean Maramureș

str. Gheorghe Sincai Nr, 46

Baia Mare, Maramureș

Coordonate GPS
Mogosa

Baza Salvamont
IZVOARE - Poiana Soarelui

Refugiul este localizat in Statiunea Izvoare -Poiana Soarelui, oferind conditii de lucru salvatorilor montani aflati in patrulare preventiva, deservind zona Ignis, cu traseele turistice montane si partiile de schi aferente.

Refugiul este structurat pe doua parti

  1. partea veche -avand originea din anii 77-78 Punctul Salvamont oferit de Spitalul Judetean
  2. extinderea refugiului, constructie inceputa din anul 2004

Cladirea ofera posibilitate de innoptare in 3 dormitoare comune pentru 12-15 salvatori montani, are o bucatarie si o camera de zi spatioasa.

Activitatile desfasurate in zona in functie de sezon sunt: drumetiile montane, escalada/alpinism, zbor cu parapanta, antrenamente/stagii de pregatiri sportive, atat pe perioada verii cat si in sezonul rece, schi alpin, schi fond.

Coordonate GPS
Mogosa

Baza Salvamont
MOGOȘA

Cabana Salvamont Mogosa este situata in Baia Sprie , str George Coșbuc nr 126, in imediata apropiere a Lacului Mogosa (Bodi).
 
Cabana Mogosa are in dotare echipament special tehnic de salvare, catarare (carabiniere, corzi dinamice si statice, blocatoare, cordeline, scripeti), uniformele si echipamente de lucru ale salvatorilor montani (schiuri, clăpari, îmbrăcăminte de iarna si de vara), sistem de comunicatii, un punct de prim ajutor dotat cu consumabile sanitare si aparatura medicala de salvare (defibrilatoare, gulere cervicale, atele) pentru acomodarea accidentatilor pana la sosirea ambulanțelor, echipamente profesionale specifice, 1 UTV, troliu si tragi UT pentru salvare, remorci medicale, etc.
Coordonate GPS
Mogosa

Baza Salvamont
VIȘEU DE SUS

Baza Salvamont Viseu de Sus este situata pe strada Libertatii, numarul 19 si  dotata cu echipament de salvare de baza, o autoutilitare, 1 UTV fiind  deservita de 2 salvatori montani angajati si voluntari si este punct de plecare in actiunile de salvare.

 

Coordonate GPS
Mogosa

Baza de salvare
Moisei

Bază de salvare și asigurarea permanenței în Munții Maramureșului, care detine și un punct de informare turistică. Are amenajat un punct medical de prim ajutor și o zonă cu panou de cățărat pentru pregătirea salvatorilor montani și a aspiranților, singurul panou de cățărat din județul Maramureș
Coordonate GPS